Heyecan dolu, istek dolu kocaman bir sene daha başladı. Akademi 2 aylık tatilin ardından büyük yenilikler, büyük projeler ile geri geldi.

Sizleri kısa bir yolculuğa çıkarmak istiyorum. 2 aydır yoktuk neler yaptık. Nasıl hazırlandık? Yeni ne var? Hepsini bir bir sizlere anlatmak istiyorum.

3 yıl önce Industryolog Akademinin ilk adımını atarken bir düşle bir hayalle yola çıktık biz. Amacımız kaliteli, karakterli, bilgili, donanımlı mühendisler yetiştirmekti. Her şey 15 kişilik o küçücük ekiple başladı. 1 Temmuz 2015.

Zaman geçtikçe daha çok geliştik, tecrübe edindik, zaman geçtikçe daha çok öğrendik en önemlisi hatalarımızdan öğrendik. Bir şeyleri başarabilmek için kendimizi o fanusun içine sokup basınç ortamını oluşturmamız gerekiyordu. Bunu yaptık. Tüm yayıncılık anlayışımız içinde başından beri sadece fayda sağlayacak, karşısındaki muhatabına bir şeyler katacak yazılar yazdık yayınlar yaptık. İçeriklerimizin kalitesine her zaman dikkat ettik.

Geçen yıl akademi içinde farklı bir sistemi denemiştik. Departmanlar oluşturup yönetimi ve işlerimizi bu departmanlar yardımı ile yürütmeye çalıştık. Kısmen başarıya ulaşan yer yer bizimde tecrübesizliğimizle aksayan bu sistemi daha da iyileştirdik ve bugün bambaşka bir işleyiş bambaşka bir yönetim anlayışı ile akademi yoluna devam ediyor olacak.

Haziran ayında ara verdiğimizde akademinin yeni dönemi için bir ekip arkadaşı arıyoruz başvurusu yayınladık. Muhteşem geri dönüşler aldık. 100 den fazla başvuru almıştık. Bu gönüllü çalışan bir ekip için gerçekten çok güzel bir sayı.

100 kişi ile tek tek iletişim kurup uygun olan arkadaşlarımızı oluşturulmuş olan oryantasyon gruplarına dahil ettik. 1 aylık bir eğitimden geçen arkadaşlarımız bu süre içinde bizleri tanıdılar. Biz sohbetlerimizde arkadaşlarımızı tanıma fırsatı bulduk.

Oryantasyon sürecinden bir kaç anektod paylaşayım sizlerle.

Oryantasyon Süreci ve Yeni Arkadaşlar

Akademinin sistemini tanıtarak başladık.

Yeri geldi çuvalladığımız anları bir birimizle paylaşıp dostluğumuzu pekiştirdik. Kendimizi başarısızlıklarımızda tanımaya çalıştık.

Öğrenci arkadaşlarımızın çoğu 3. sınıfa gelene kadar CV hazırlamazlar ama bizde Hazırlık okuyanın bile CV si vardır. Arkadaşlarımızdan CV’lerini istedik.

Kimi zaman günlerimizi hayat dersleri ile süsledik.

Bazen arkadaşlarımıza sorular sorduk süreci görebilmeleri için. Bize verecekleri geri dönüşlerle yaptığımız işi geliştirebilmek için.

Bir başka gün kendilerini görüp geliştirebilmeleri için Swot analizlerini istedik.

Başka bir gün zor durumda kaldığımız o hepimizin yaşadığı çaresiz anları hiç çekinmeden bir birimizle paylaşıp bir birimizin hem belki sırrına ortak olduk. Hemde güç verdik.

Soru Cevap gecelerinde arkadaşlarımızdan gelen soruları sesli bir konferansla yanıtlamaya çalıştık.

Her gün 1 makale okuyarak gelişimlerine devam ettiler. Yolu gördüler. Yapabileceklerini fark ettiler.

Yorum yazarak kendilerini ifade etme şansı buldular. Kabul görmenin fikirlerini söyleyebilmenin mutluluğunu yaşadılar.

Her Gün bir Tedx Dinleyerek bakış açılarını ve ufuklarını genişlettiler.

Sonra nemi oldu. Arkadaşlarımızı birer birer uygun oldukları takımlara aldık. Bu takımlara girebilmeleri içinde bir proje sunmaları gerekiyordu. Hepsi bir birinden güzel ve değerli sizin artık sayfamızda görmeye başladığınız ve gelecekte göreceğiniz fikirlerini sundular.

Tabi birde onların dilinden nasıl bir süreç geçirdiklerini dinlemek istedik. Geliştirmek ve iyileştirmek en büyük amacımız.

Bunları genç arkadaşlarımızdan duyduğumuzda bu işin altından başarı ile kalkabildiğimizi düşündük. Bu süreçte İnsan Kaynakları Departmanında bana yardımcı olan Merve Ersayın, Neslihan Sezer ve Elif Demirel arkadaşlarımda canla başla çalıştılar. Bir ekibi yöneten üst yönetimin kendi içinde iletişimi iyiyse bu içeriye de çok güzel bir şekilde yansıyor.

2 aylık sıkı bir eğitimden geçen arkadaşlarımız artık üretmek, fikirlerini hayata geçirmek için ekiplerinde yerlerini aldılar.

Yeni Dönemde Sloganımız

Akademide yeni sistemimizi kurgularken bir şeyleri sorguladık ve bunun farkına vardık. Başarmak istiyorsak yardımlaşmak zorundayız. Mücadele etmeye kalktığımızda sorunlar daha da grift bir hal alıyor. Daha fazla yalnızlaşmış olarak buluyoruz kendimizi. Ama el ele verdiğimizde en zor sorunlar bile herkesin farklı yetenekleri ile çözüme kolayca kavuşuyor. Yeni sistemi bu düşüncemiz üzerine kurguladık.

Ekiplerimiz

3 Ekibimizle bu sene sizlere hizmet sunmaya devam edeceğiz.

Academy Cooperation Ekibimiz

Hepsi öğrenci arkadaşlarımızdan oluşan ekibimiz. 

Academy Professional

Çalışan profesyonel kişilerden oluşan ekibimiz. Nitelikli eğitimleri ile sizlerle olacaklar.

Academy Journalist

Dergi ekibimiz her ayın 15 inde sizlere Industryolog Akademi derginizi ulaştıracak.

Yeni Dönemde Yeni Projelerimiz

 Artık 5 farklı sayfamız var.

Eğitim Sayfası

Eğitimlerimizi ve Endüstri Mühendisliği makalelerimizi

www.industryolog.com adresinden takip edeceksiniz.

Haber Sayfası

Sektöre dair tüm haberleri 

www.news.industryolog.com adresinden takip edeceksiniz.

Haber sayfamızda kaçınacağımız en önemli şey kesinlikle Clicbait içerik üretmeyeceğiz. Yaptığımız haberlerin bile karşı tarafa nitelikli bilgi kazandırmasını önemsiyor olacağız.

İngilizce Sayfamız

Uluslararası düşüncemizi ingilizce sayfamızı açarak bir basamağını daha hayata geçirmiş olduk.

İngilizce makalelerimizi www.academy.industryolog.com adresinden takip edebileceksiniz.

Proje Sayfası

Bu sene üretim senesi. 1000 lerce projeyi, proje sayfamızdan takip edebileceksiniz.

www.project.industryolog.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Kütüphane

Türkiye’nin en büyük Endüstri Mühendisliği kütüphanesini oluşturduk.

Kaynaklara www.library.industryolog.com sayfasından ulaşabilirsiniz.

Çok renkli çok eğlenceli bu ekip yeni şeyler üretmek, sistemleri geliştirmek iyileştirmek için el ele verdiler. Dün gece tüm ekip bu heyecanı çok güzel bir şekilde paylaştılar.

Bu ekip bir kere daha fayda sağlama bir kere daha değer üretmek siz takipçilerimize yardımcı olmak için çalışmalara başladı. Ekibimizi tüm sosyal medyada destekler paylaşırsanız seviniriz.

Yeni dönem hepimize hayırlı olsun.

Bizi takip edin farkınız olsun.

Saygılar sevgiler.


Murat Bilginer
21 Şubat 1992'de doğdum. Endüstri Mühendisi olarak lisansımı 2016 yılında tamamladım. Industryolog Akademi - NGenius oluşumlarının kurucusuyum. Şu anda kendi şirketim Brainy Tech ile Web ve Mobil Geliştirme, AWS, Google Cloud Platform Sistemleri için DevOps, Big Data Analiz ve Görselleştirme hizmetleri sunmakta ve Online Eğitimler vermekteyiz.