Merhaba, Patch işleme yazılarımızın 3.sü ve artık Patch işleyeceğiz.
Bu yazımda Data Veri Tabanına bir Patch nasıl işlenir bunu göstereceğim.
Data veri tabanına Patch işlenmeden Kod Veri tabanına işlenecek Patch düşmeyecektir. O yüzden ilk olarak Data Veri Tabanına işlenmelidir Patchler.
Step 1
DEVT76 >> Canias Patch İşleme
Step 2
En son hangi Patch’in işlendiğini görmek için aratıyoruz. İşlenmiş Patch’ler listeleniyor.
En son işlediğimiz Patch 4000. Şimdi 4001 Nolu Patch’i işleyeceğiz.
Step 3
Artı tuşuna basıyoruz. Yeni yama işleme bölümü açılıyor. Zoom sekmesine basıyoruz. Yanda gördüğünüz dosya yöneticisi açılıyor. Yüklemek istediğimiz Patch’i seçip tamam diyoruz.
Step 4
Patch sisteme aktarılmak üzere alındı. OK diyoruz.
Step 5
Kod Veritabanına yamadaki bütün bileşenler, Data veritabanına ise yama içindeki Class ve Dialog dışındaki bileşenler işlenecektir!
Step 6
İşlediğiniz yamada ODBA bileşenleri varsa üst tablodan işlediğiniz yamayı ve “VT Tabloların ODBAları”nı seçin. Alt tablodan kalemleri seçin ve “ÇevirKaydet”e basın. ODBA seçiminde “ÇevirKaydet” butonu “Table Convert” işlevini yerine getirir ve yama içindeki tablo tanımlarına bakarak gerçek tabloları günceller.
Step 7
İşleyeceğimiz yamayı seçiyoruz. Daha sonra seçenekler arasından VT Tablolarının ODBA’ları seçiyoruz. Eğer Patch içinde ODBA varsa listelenecektir.
Yoksa sadece Çevir Kaydet butonuna basıp Patch’in Kod Veri Tabanına gönderilmesini sağlamalısınız.
Step 8
Kalemleri seçiyoruz ve Cevir Kaydet Diyoruz.
Step 9
Table Convert seçim ekranı: Veritabanı tipini ve “Modify Column bilgisini ekle” işaretlenmelidir. Veri tabanında olduğu halde yeni gelen ODBA’da bulunmayan alanların silinmesini istiyorsanız “Drop Column Bilgisini Ekle”yi işaretleyin. “Convert Index Bilgisini Ekle” işlevini, bağlı olduğunuz veri tabanına bağlı kimse varsa çalıştırmayınız; yavaşlamaya ve kilitlenmeye sebep olabilir.
Step 10
Table Convert Sonucu : Çıkan SQL cümleciklerini “Execute(F5)” butonuna basarak çalıştırabilirsiniz. Bu pencereden datayı kopyalayıp kullandığınız veritabanı Query uygulamasından da işleyebilirsiniz. # ile başlayan satırlar bilgilendirme amaçlıdır, çalıştırılmaz.
Step 11
Böylelikle Data Veri Tabanına işlenmesi gereken ODBA’lar işlendi.
Aynı zamanda Kod Veri Tabanına eklenmesi gereken bileşenler gönderildi.
Artık Kod Veri Tabanına geçip DEVT76 da Search edip gelen Patchleri sırayla işlemek kaldı geriye.
Bir sonraki yazımda görüşmek üzere.