FrontEnd Developer Road Map

React Tutorial 2023 58 – API İşlemleri 2 – PlaceholderJson Fake Rest API Nedir?

Merhabalar.

Bu yazımda API işlemlerimiz boyunca kullanacağımız Rest API servisi placeholderJson’dan bahsetmek istiyorum.

Sayfanın adresi aşağıdaki gibi. Bize fake datalar sunuyor. Biz de deneme yapmak için, öğrenim süreçlerimizde ya da yer tutucu olarak bu dataları kullanabiliyoruz. API işlemleri serimiz boyunca bu API’ı kullanacağız.

https://jsonplaceholder.typicode.com

“placeholder.json” adlı bir dosya genellikle bir şablon veya yer tutucu olarak kullanılır. JSON (JavaScript Object Notation), veri iletmek için kullanılan bir veri formatıdır. “placeholder.json” dosyası, genellikle bir uygulama veya proje geliştirme sürecinde, belirli bir veri yapısını temsil etmek için kullanılır, ancak gerçek verilerle doldurulmamıştır.

Bu dosya adı, genellikle geliştiricilere veya tasarımcılara belirli bir veri yapısını anlamaları veya uygulama geliştirmeye başlamaları için bir temel sağlar. Örneğin, bir web uygulaması geliştirirken, “placeholder.json” dosyası, sayfa düzenini veya belirli bileşenlerin nasıl görüneceğini anlamak için kullanılabilir.

Dosya içeriği, gerçek verilerle doldurulmadığından, genellikle varsayılan veya boş değerler içerir. Bu, geliştiricilerin uygulamanın nasıl görüneceğini veya çalışacağını anlamalarına yardımcı olur, ancak gerçek verilerle çalışmak için daha sonra değiştirilmelidir.

“placeholder.json” dosyası, genellikle geliştirme sürecinde işbirliği yapmak için kullanılır. Tasarımcılar, bu dosyayı oluşturarak, geliştiricilere belirli bir veri yapısını nasıl düşündüklerini iletebilirler. Aynı zamanda, geliştiriciler de bu dosyayı kullanarak tasarımcıların beklentilerine uygun bir şekilde uygulama geliştirebilirler.

Bu dosya adı ve formatı genellikle proje özelidir, yani herhangi bir projede “placeholder.json” dosyası kullanılabilir, ancak içeriği projenin ihtiyaçlarına göre değişebilir.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere.

Murat Bilginer

21 Şubat 1992'de doğdum. Endüstri Mühendisi olarak lisansımı 2016 yılında tamamladım. Industryolog Akademi - NGenius oluşumlarının kurucusuyum. Şu anda kendi şirketim Brainy Tech ile Web ve Mobil Geliştirme, AWS, Google Cloud Platform Sistemleri için DevOps, Big Data Analiz ve Görselleştirme hizmetleri sunmakta ve Online Eğitimler vermekteyiz.

Share
Published by
Murat Bilginer

Recent Posts

Kedimiz Oly & FIP Süreci 9 – 1 Haftalık GS İğnesi Serüveni – Oly İyileşiyor mu?

Selamlar, bu yazımda Oly'nin 1 hafta boyunca olduğu GS iğnesi, yaşanan değişimleri anlatmaya çalışacağım. PCR…

2 gün ago

Kedimiz Oly & FIP Süreci 8 – Yeniden Hayvan Hastanesi – Sonuç Kontrolü ve Sonrası…

Selamlar, bu yazımda Hemogram ve Biyokimya sonuçlarımızı göstermek için İÜCHH'ne tekrar gidişimizi ve sonrasını anlatacağım.…

2 gün ago

Kedimiz Oly & FIP Süreci 7 – GS İğnesine Başlama Kararımız ve Oly’de Dikkat Ettiklerimiz

Selamlar, bu yazımda GS iğnesine başlama kararımızı ve Oly’de bu süreçte nelere dikkat ediyor, neler…

2 gün ago

Kedimiz Oly & FIP Süreci 6 – İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Hayvan Hastanesi Serüveni ve Sonrası

Selamlar, bu yazımda İÜCHH'deki tedavi sürecimiz ve sonrasında yaşananlardan bahsetmeye çalışacağım. 20.06.2025 Cuma günü saat…

3 gün ago

Kedimiz Oly & FIP Süreci 5 – Teşhisten Önce Biz… Veterinerimize Güvenebilir Miydik?

Eve Dönüş ve İlk Şüpheler 18 Haziran Perşembe saat 23 sularında İstanbul’daki evimize giriş yaptık.…

4 gün ago

Kedimiz Oly & FIP Süreci 4 – Antalya’ya Yolculuk – Bir Şeyler Ters Gidiyor… & İstanbul’a Geri Dönüş

9 Haziran Pazartesi günü Aydın’daki sürecimiz bitti ve Antalya yolculuğumuz başladı. Saat 11 gibi yola…

4 gün ago